Var nöjd med både insidan och utsidan!

Att alltid bli klassad som ”den roliga” och aldrig få vara ”den snygga” är en verklighet som alltför många människor känner igen sig i. Det är aldrig roligt att veta att man är världens finaste och mysigaste person på insidan när ens utsida inte matchar alls.


Något som är tråkigt med att inte passa in i skönhetsnormen är att mindre attraktiva människor utsätts för
hemsk mobbing för något som de själva inte rår över. Men det är viktigt att ha i åtanke att det är viktigare att må bra på insidan än att se bra ut på utsidan. Dock kan ens utseende många gånger påverka hur man mår på insidan och då kan det vara skönt att veta att det finns möjlighet att rätta till skönhetsskavanker genom vissa ingrepp. Ibland är det inte alls mycket som behövs för att må bättre och hos Stockholm Medicus finns en rad olika behandlingar att välja mellan och i utbudet finns allt från motverkande av håravfall till läppförstoringar.  

”Huden är hemsk, ansiktet och kroppen har fel form, munnen ser konstig ut. Jag känner mig ful. Jag har tyckt synd om anhöriga och vänner som varit tvungna att stå ut med att se på mig” […] (läs mer)

Det värsta som kan hända om man är alltför missnöjd med sitt utseende är om man utvecklar sjukdomen dysmorfofobi som innebär att man ser inbillad fulhet i sitt utseende. Många som är drabbade utsätter sin kropp för onödiga ingrepp och blir aldrig nöjda hur mycket de än ändrar sitt yttre.