Tankar som får oss att tappa håret

Vi går och bär på många tankar i vardagen, inget som egentligen löser något och inte som egentligen är bra för själen, men vi gör det ändå. Vi grubblar, vi funderar, vi tar oss en tankeställare, och då sker det, vi blir sjuka. För just kvinnor så är tankarna många och det är vanligt att vi grubblar alldeles för mycket om allt. Vi blir då stressade och plötsligt börjar vi tappa hår. Det vanligaste tror vi är att det bara är män som tappar hår, men så är det inte riktigt och det är ganska vanligt att vi kvinnor tappar håret på grund av stress, hormonrubbningar eller biverkningar medicin. Den typen av håravfall heter Diffust håravfall:

“Diffust håravfall är också vanligare bland äldre kvinnor, även om yngre också kan drabbas. Stress, biverkningar från medicinering eller störningar i hormonproduktionen i sköldkörteln är tänkbara orsaker till detta tillstånd, då håret tunnas ut över hela huvudet. Medel mot håravfall hjälper inte i det här fallet, utan den bakomliggande orsaken måste åtgärdas – då kommer också oftast håret tillbaka, enligt källan.”

Här gäller det att få kontroll över all stress eller alla tankar som får oss på fall. Håret växer till slut ut igen, bara vi lär oss att handskas med det som får oss att tappa håret.

Medicinskt håravfall

Vid andra tillfällen som när det är medicinskt och inte handlar om stress så kan det inte botas helt men däremot lindras betydligt med olika tillskott. Eftersom läkarna inte vet vad det exakt är som gör att hårsäckarna slutar producera hår plötsligt så är det svårt att bota. Turen är att de flesta som tappar sitt hår får sedan tillbaka det efter 1-1½ år.