Tankar om filmkvällar hemma

Att filmens värld kan beröra oss som inget annat, det stod klart redan när den allra första rörliga bilden av ett skenande tåg visades på vita duken – så varför inte spendera julen i soffan tillsammans framför en romantisk film och låta sig trollbindas?

filmrullePå nästan varje nyhetssajt på nätet finns en sida tillägnad filmtips full med recensioner och betygssättningar, men vill man hitta en riktigt bra romantisk film är det dock inte hit man ska vända sig. Mest troligt är det nämligen att man hittar de bioaktuella filmerna och inte de filmer som finns att streama online som man exempelvis kan hitta hos https://www.plejmo.com/sv/genrer/romantik/. Och inte heller är det så konstigt eftersom att tidningar såsom exempelvis Expressen och Dagens Nyheter faktiskt är nyhetstidningar på nätet som därför också bör skriva om det senaste som kommit upp inom filmvärlden. Och visst är det mysigt att gå på bio någon gång ibland för att se det senaste, men det finns få saker som faktiskt slår en hemmakväll tillsammans med sin partner i soffan framför en bra rulle – oavsett genre.

Därför är hemmakväll bättre än bio

Visst är det mysigt med bio någon gång ibland, men för det mesta kan det vara skönare med en hemmakväll, av många anledningar. Till exempel är du ifred hemma i soffan och slipper störas av andra biobesökare, något som många gör. Men visste du att du kan få störiga biobesökare att kastas ut från salongen? Det är något som till exempel SVT hade som en tittarfråga nyligen, och det var faktiskt bara 55 procent av 1000 personer tillfrågade som visste om detta. En annan fördel är också att du slipper betala överdrivet mycket pengar för dina biosnacks och om du gillar chips eller annat snask som låter mycket när man tuggar så stör du ingen när du kollar på film hemma – ja, förutom din partner som kanske blir något störd förstås!