Studenten – bästa dagen!

”Sjung om studentens lyckliga dag” sjunger Ivar Hedenblads och många av studenterna genom årens gång har sjungit i kör med honom och i glada toner. För, visst ska vi sjunga när det kommer till dagen med stort ”D”. Dock gäller det för alla ungdomar i Stockholmsområdet att tänka på hur de ska åka när det kommer till att använda sig av studetflak. Det råder fortfarande begränsningar och Sergels Torg är fortfarande en plats som glada ungdomar längtar till. Men, om de ska bada i fontänen så får de gå till fots.

”Flakförbudet gäller Sergels torg och gatorna runt omkring, bland annat delar av Sveavägen, Kungsgatan, Klarabergsgatan, Hamngatan, Norrlandsgatan och Kungsträdgårdsgatan.” (läs mer här)

Förberedelser

Ja, att vara ute i sista sekunden är inget att rekommendera. Och, det tar alltid längre tid än vad man tror för att få till snygga studentskyltar eller vad det är frö klänning eller kavaj som man vill ha på sig. Och för att inte tala om förberedelserna för kvällens spännande bravader. Viktigt att tänka på är att dels kommer kläderna att i butikerna ta slut – i alla fall de snyggaste som du sedan kommer vilja ha på dig. Sen kommer det vara ett stort tryck på olika tryckerier och andra företag som ser till så din studentskyllt blir som du har tänkt dig. Och, du kommer inte vilja tänka på något av detta när det bara är några dagar kvar. Då gäller det att ha kul med vännerna och försöka att fixa det sista i skolan. För, sen är du fri. Eller, du går i alla fall in i ett nytt skeende i livet.