Slumpen och spel

Människan har alltid fascinerats av spelandets fantastiskt spännande värld som fångar och får oss att sitta och spela i timmar. Men, Allan Gut, matematiker, menar att det är viktigt för oss att ha respekt och större kännedom om slumpen och dess öde. Kanske kommer vi då spela på ett annat sätt och vara mer rationella i vår spelande och inte bara hålla en tumme? 

”Slumpen har funnits med oss från allra första början, hela evolutionen bygger oerhört mycket på slumpen. Bättre kunskap om slumpen, och matematik/statistik, skulle kunna skydda mot en del elände och motverka fördomar och missförstånd.”

Ja, chanserna att vinna när vi surfar in på Betsson är inte 50/50, men det är även det som är charmen med att spela och att hoppas på det bästa. Att spela på spelmaskiner kräver inte mycket skicklighet, utan här gäller det att ha tur och att veta när du ska satsar mer pengar och ibland bara någon krona så vinsten, eelr kanske jackpoten klingar till. Men när det kommer till att spela poker på onlinecasinon så är det bra att ha skicklighet även om det är en stor fördel att

”Sannolikhetsteorin växte förmodligen fram ur hasardspel för mycket länge sedan. I utgrävningar av 40.000 år gamla kökkenmöddingar har man hittat en oproportionerligt stor andel astragalusben – ett hälben som kan användas som en fyrkantig tärning. Det finns också egyptiska gravteckningar som visar brädspelande, och man vet att lotterier var populära under romartiden.”