När utsidan blir dömd

Att döma någon för det yttre är något ingen vill. Sara blev på grund av sina hängande ögonlock dömd av vakterna som för full och kom inte in på krogen även då hon inte druckit en droppe. 

104630-eye-with-green-irisDet smärtar när man blir missförstådd och inte får en chans till att rätta till det. Aftonbladet skriver om en mycket ledsam och upprörande berättelse om studenten Sara Åhlen som skulle ut och fira sin student på nattklubben Collage. Dock blev det inte så mycket firande för Sara då hon blev nekad i dörren. Detta då vakterna ansåg att hon var för full. Visst, självklart ska vakterna göra sitt jobb med att stoppa människor som är för fulla. Men det borde även kunna bedöma och lyssna på någon som säger att den inte druckit en endaste droppe. Anledningen till att Sara blev nekad var då hon ansågs full på ögonen, detta då hon har hängande ögonlock. Hon har tidigare opererat sina ögon och nu är det mycket bättre, men ibland blir det problem med omgivningen och avd som vore bra är om vakter ökar sin förståelse för hur människor ser ut och att de väljer att lyssna på de som vill ha kul en kväll.

Många med ögonproblem

Det är många som lider av ögonproblem och på exempelvis http://www.ogonlocksakademin.se/ får man hjälp med sina problem och med det kan leva ett enklare liv. Att man har hängande ögonlock gör även att man kan få problem med huvudvärk och andra åkommor och ibland kan man även få en operation betalt om det påverkar och man har en försäkring som täcker.  Vårdguiden skriver att detta är en enkel operation och avd man behöver är en remiss från sin husläkare.

Har man inga problem kan man avvakta och hoppas att människor i ens omgivning ska bli lite mer förstående. Annars finns det mycket bra hjälp att få. Man måste lyssna på sig själv och vara stark i sitt beslut om vad man vill och varför man vill det.