Kärleken – det viktigaste av allt

I dag skriver vi om kärlek och hur detta vackra känslostadie kan firas på olika sätt, genom allt från vigsel till presenter eller varför inte med en hockeymatch och hamburgare.

kyrkomusik.nu2I en artikel i Aftonbladet kan vi läsa om hur ett par i USA valde att fira kärleken, på sin bröllopsdag, nämligen att genom att besöka hemmaarenan för Minnesota Wilds och se en match med sitt favoritlag, till smaken av en riktigt god hamburgare. Det kanske inte är så värst vanligt att hålla sin bröllopsmottagning på det sättet men väldigt uppmärksammat blev det och det visar på att man faktiskt kan fira sin kärlek på precis det sätt som en vill.

Ja att fira det vackraste och viktigaste i världen är något som bör vara alldeles naturligt och ske med små gester varje dag, men ändå så är det lätt att glömma bort. Men som tur är har vi en markerad dag i almanackan att fira detta enastående som finns människor emellan, kärleken dag, eller som den heter Alla hjärtans dag. En fin present att då ge sin älskling kan man bland annat hitta här: https://www.godisboxen.se/alla-hjartans-dag-present/

Kärlek lär ut tidigt och påverkar i stort sett allt

I Svenska Dagbladet kan vi läsa att kärlek inte bara är gener utan att det är något som vi lär oss av våra föräldrar, i deras kärlek och omsorg om oss. Vi kan även läsa att IQ, eller ett barns kognitiva förmågor, även kan utvecklas i tidig ålder genom föräldrars försorg och kärlek, att visa att barnet är värd ens tid. Så istället för att sätta press på sitt begåvade barn genom en rad olika utvecklande aktiviteter hit och dit kan man istället rikta sin uppmärksamhet mot barnet och visa att man älskar detta. Så, mer kärlek till världen så blir nog allt bättre.