Hur får man drömjobbet?

Det finns mängder av olika sätt att skaffa sig jobb på, vissa bättre och enklare än andra, men hur ska man gå tillväga för att lyckas knipa drömjobbet – och vilken arbetsplats är egentligen den som flest vill arbeta hos?

man-funderar-ideAtt hitta ett jobb kan vara enkelt. Något som många till exempel fått jobb genom är att skriva in sig hos en rekryteringsfirma såsom hos Andara Bemanning och på så vis sedan fått in en fot in på arbetsmarknaden. Och genom att arbeta på konsultuppdrag på olika företag är det snabbt enkelt att hitta inom vilken yrkesroll man sedan vill försöka få att övergå till en anställning. Ett annat tips är att hitta inspiration från vad andra tycker är riktiga drömjobb – något som till exempel Svenska Dagbladet skriver är hur den svenska musikjätten Spotify petat ner amerikanska Google från första platsen på listan över vart vi svenskar helst vill jobba någonstans. Med andra ord kanske ditt drömjobb också finns hos just Spotify. Så fundera ett extra varv om vilket jobb som är ditt drömjobb.

Så hittar du ditt drömjobb

Att komma på vilket jobb eller vilken yrkesroll som är ens drömjobb kan vara svårt att klura ut. Speciellt om man redan arbetat länge på samma plats och blivit bekväm. Men det hela handlar om att våga drömma och även våga ta steget ut i det okända. Det är något som Expressen skriver om i en artikel där man sammanfattat entreprenören Scott Dinsmores bästa tips på hur man kan gå tillväga. Han skriver bland annat:

  1. Lär känna dig själv genom att ta reda på varför du idag arbetar med det du gör och hitta vad du är bra på, vilka värderingar du har och använd dina tidigare erfarenheter i tankegångarna så att du kan ta med dem till drömjobbet.
  2. Våga drömma och också försöka genomföra din dröm, att ha ambitioner i livet är viktigt och vågar du sikta mot stjärnorna är du sannolik att komma rätt nära.
  3. Använd din omgivning och hämta energi därifrån. Välj att berika ditt liv med positiva människor som ger dig inspiration och motivation – då går allt lite lättare.

När du sedan klurat ut vilket jobb som är ditt drömjobb är det bara att sätta kurs rakt mot det. Tips på hur man konkret kan gå till väga för att göra detta på endast ett år är något som tidningen Elle skrivit ihop en checklista i åtta enkla steg som du kan följa – klicka här för att komma till den.