Balen, ett minne för livet

Det finns såklart stunder då vi mår bra och stunder då vi mår dåligt. Livet är som en berg- och dalbana och man kan inte vara riktigt säker på när stupet kommer. Istället tuffar man på och håller i sig så hårt man kan och hoppas på det bästa. Men så finns det de tillfällen som på förhand ser ut att bli ett riktigt bra minne, och ett minne för livet, som ofta också blir det. Ett sådant tillfälle är till exempel ens bröllop, eller om man ska på bal. Det finns så många fina balklänningar att välja bland, så många skor och förhoppningsvis den perfekta kavaljeren. Förutsättningarna för en fantastisk kväll finns där. Och när man hittat den där perfekta klänningen är det bara skor och accessoarer kvar. Men måste man ha höga klackar? Stylisten Linn Gustafsson tycker såhär:

På visningar världen över har modellerna inte bara burit kilklackar utan även skor med mycket detaljer.
– Skorna får gärna ha en konstig klack eller mycket nitar. Platå är också jättemodernt, förklarar Linn och tillägger:
– Men det är inte alls viktigt att skorna är höga. Det är väldigt fint att ha ballerinaskor eller andra låga skor, men det man ska tänka på är att de flesta baler har en dresscode. Det kanske inte är så bra att bära kängor, utan respektera den dresscode som finns och se till att vara lite klassisk.

Om man trots allt vill gå i högklackat så ska man vara noga med att träna innan.
– När jag skulle bära höga skor var jag tvungen att gå i dem varenda eftermiddag, berättar Linn. Det jag lärde mig var att man ska ta ordentliga kliv. Inga älgkliv, men så det ser bra ut. Köp skorna på öppet köp ifall du skulle ångra dig och kom ihåg att sträcka på dig.

Man kan alltså bära lite vad som passar ens personliga stil och smak, och tänka på att det inte är skorna som är det viktigaste vid detta tillfälle. Något att tänka på är att ha så bekväma skor som möjligt eftersom det med stor sannolikhet kommer bli en lång och rolig kväll.