Att uppfostra ett barn

Alla har vi varit barn. Och vi alla kan komma ihåg hur det kändes att springa runt och testa nya saker för första gången. Vi kan även komma ihåg den där känslan när vi bad om något och vi istället för ett ”ja” fick ett ”nej” till svar. Men, det verkar som att när vi får egna barn så glöms allt det där bort och vi fylls av en sådan kärlek som resulterar många gånger i att vi är oroliga och för beskyddande. För, barn måste få begå sina egna misstag och de måste få lära sig. Men, det gäller att du ska finna den där balansgången.

Äta grönsaker men få skrapsår

Ja, det är bra om du ser till så ditt barn äter bra och nyttig mat. Detta ger bra förutsättningar längre fram i livet. Men, att bli för orolig kommer smitta av sig till ditt barn. Vad det handlar om är att man ska försöka ge trygghet till sitt barn: att denne ska växa upp i en familj som värnar om både natur och om livet. Att se till från ett tidigt stadium vad som är rätt och vad som är fel kan vara bra. Nu när vi lever i ett samhälle som sköljs över av olika nya spännande produkter är det viktigt att försöka hålla ditt barn friskt. Bara en sådan sak att börja handla medvetet när det kommer till kläder kan kapa bättre förutsättningar och bli till ringar på vattnet så att mer ekologiska produkter kommer in i resten av huset. På www.littlebloom.se finner ni en mängd barnkläder som är ekologiska och lämpar sig bra mot barnkroppar, och i matvarubutikerna är det inte svårt att välja de varor som är märkta med stämpeln ”KRAV”. Sedan när barnet blir äldre är det viktigt att se barnet som en egen individ med egna drömmar och planer. I en artikel ur SvD börjar föräldrarna nu mer än någonsin att försöka pressa sina barn till att nå det yttersta och forma dem som små lerklumpar: att de ser barnet som ett företag som det ska gå så bra som möjligt för.

Försök att lyssna till ditt eget hjärta och att tänka på att du ska få respekt av ditt barn, men att du även måste visa respekt tillbaka.